sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Sisustuslaatikot

Pitkästä aikaa koetan jotain julkaistakin! :) Perhe-elämä pitää niin kiireisenä, etten ole juurikaan jaksanut tähän bloginpitämiseen perehtyä, ja siitä syystä tämä vielä melko raakile onkin. Mutta harjoitus tekee mestarin (tai ainakin vähän paremman).

Eli aiheenani tällä kertaa vanerista tehdyt sisustuslaatikot. Mieheni teki minulla nämä laatikot, vaikka aikomus opetella itsekin tekemään, mutta nyt näin. Halusin tehdä näistä jotain kivaa, ja näpersinkin näiden kimpussa lauantain :-) 

Käytin maalaamiseen chalcychic -kalkkimaalia. Työkaluna käytin meikkisientä, jolla vetelin valkoisen värin kaikkiin pintoihin, paitsi pohjaan. Nyt väri jäi läpikuultavaksi, ja paremman lopputuloksen olisin saanut maalaamalla kahdesti.

Sitten mittasin laatikot, ja pienimpään käytin birds in paradise -tapettia, joita minulla on askarteluun muutama jämäpala. (Tosi kallis mutta ihana tapetti!) Liimasin sen vain pohjaan.

Keskimmäiseen leikkasin värillistä kartonkia sopivan palan, jaoin sen piirtämällä neljään ruutuun, ja tei tilkkutäkkimäisen kuvioinnin samalla tapetilla, ja kuvioteipillä. Liimasin myös palan pitsiä yhteen nurkkaan.

Isoimpaan leikkasin myös sopivan kartongin, jaoin osiin, ja tein tilkkutäkkikuvion samoilla aineksilla, mutta lisäksi käytin sinistä ja valkoista kalkkimaalia yhteen ruutuun. Käytin palan kakkupaperin reunasta somistamaan ylhäällä keskellä olevaa ruutua. 

Liimasin kartongit kiinni laatikoiden pohjiin, piirsin 'saumat' valkoisella akryylimaalitussilla ja valmista! :-)

Laatikot on makuuhuoneeni lipaston päällä, ja täynnä käsityölankoja, joten taustat eivät kylläkään näy, mutta ei se mitään, lopputulos ei ollut ihan täysin mieleinen, joten harjoitukset jatkukoon! :-) Kiitos jos jaksoit lukea tekstini alusta loppuun :-) :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti